Ini adalah belog contest saya.. My personal belog as below.. Sila lah klik..

Masyimalo Heart

Thursday, May 5, 2011

Giveaway MACARON : By Imaan09 & Cik Ims

Tempahan macaron di buka dengan rasminya.
Jadi kepada sesiapa yang berminat, bolehlah membuat tempahan. Berikut adalah kriteria2 macaron hasil tangan Cik Ims.

  • Harga macaron Cik Ims ialah RM1.70 untuk sepasang macaron.
  • Kuantiti minimum yang boleh di tempah adalah sebanyak 10 pasang macaron.
  • Perisa macaron Cik Ims yang ada setakat ini adalah coklat ganache, raspberry ganache, mint ganache, & peanut butter.
  • Cara penghantaran macaron. Terpulang kepada pelanggan. Cik Ims tinggal kat Sg.Chua Kajang. Kalau ada sapa2 tinggal dekat2 sini, bolehla Cik Ims direct bagi fresh macaron. Tapi bagi yang tinggal jauh, bolehla Cik Ims poskan macaron tu. Dan dijamin 90% macaron tidak akan hancur dalam proses pengeposan.
Jadi kepada yang berminat atau ada sebarang persoalan, bolehlah menghubungi Cik Ims0149502700 @ email di faznyzah_12@yahoo.com

Macaron??? Apa tu??

Masa memula dengar aku ingat cam sejenis monyet upernye macam cookies daaa
... Inilah ghupernye Macaron yang ku ingat sejenis monyet tu..
.

Pastu jenuh gak aku mencarik.. Bukan sume tempat ada jual Macaron ni , yang aku beli ritu kat The Whisk.. Kalau ku tahu Cik Ims ada jual, sonang je.. Order pastu terus deliver to the house, depan pintu terus, takyah pening2 aku carik parking bagai semata2 nak cari macaron nie..

Sekali tengok Macaron ni memang akan jatuh cinta, dah la comei, warna warni lak tu.. rasa nak picit2 je..


Comel kan uols.... Gerammmsss je.. Oleh itu mari kiter order beramai2 dari Cik Ims untuk rasa 'kecomelan' Macarons ni..

Aku sampai rasa cam tak sampai hati nak makan.. Sebab comei sangat satu hal, dan lagi satu sebab mahaiiii hahahaha.. Kecit cenonet tu rege boleh beli kek plak aii tapi sebabkan nak merasa ku beli jua..

Tapi rasanye harga yang Cik Ims jual berpatutan.. Takde la rasa tercekik bila nak makan nanti HAHAHA

Apa komen aku pas makan tu eh?
Hurmmm tekstur die rapuh melting in mouth.. Macam tagline M&M hehehe tapi ni pun M jugak Macaron....

Agak sedap jugak biskut nie, die crunchy2 gitu so kalau buat minum petang ganti cukodok memang sesuai la.. leh jugak buat time party kan..

Kat bawah ni la tekstur die...


Aku ada amek resipi Macarons ni, tapi bila tengok step die.. tak gigih la plak nak buat.. HOHOH kalau rasa nak sangat makan nanti aku order je la dari Cik Ims..

Pas je aku jumpe belog Cik Ims ni aku rasa korang boleh order ngan die... Sebab Macaron yang die jual jauhhhhhh lebey murah dari yang aku beli aritu...

Macaron ni bukan susah nak tau sedap ke tak, tengok tekstur dah tau.. Sebab kalau tak jadik die akan macam rupe bantal terpenyek gitu HAHAHA teruk betol perumpamaan aku bagi.. Tapi memang gitu la ghuper Macaron yang batat heheh ingat kek je ke leh batat..

Ha, ni la contoh Macarons tak jadik tu.. Cam bantal terpenyek kan ? kan? kan?



Nak rasa macarons??? Order lah dari Cik Ims... Siyes, harga die adalah jauh lebey murah dari yang dijual kat kedai.. Plus korang takyah susah payah menempuh jem, carik parking.. Cik Ims akan deliver direct to the front door, korang tinggal nak makan je.. Hehehe..

And Macarons yang Cik Ims buat ni ada macam2 perisa, coklat ganache, raspberry ganache, mint ganache, & peanut butter. So pilih la korang nak yang maca..Aku suka coklat ganache ngan raspberry ganache...

Mudah kan??? Jom order!!!

Nak join contest ni?
KLIK SINI


1 comment:

Imaan09 said...

good luck jue..