Ini adalah belog contest saya.. My personal belog as below.. Sila lah klik..

Masyimalo Heart

Tuesday, May 3, 2011

1st GIVEAWAY "moment to be remember"




Nak join? Leh Klik banner...

Inilah gambo kami hubby and wifey yg romantika de amor yang dipertaruhkan... Heheh gambo ni fresh dari aldang, beru je amek masa kami oliday kat Cameron masa bulan lepas.. Gigih guna tripod tu nak amek gambo berdua gini...

Saya perlu menang GIVEAWAY ini sebab...
  • Sebab UTAMA Mestilah...


So suruh la buat apa2 aksi sekali pun, sure saya akan buat dengan sukarela.. tak suruh pun saya buat jugak HAHAHA.. aksi bergolek ala hindustan, aksi gedik manja, aksi apa2 aje la..

  • Sebab kedua kene pilih saya sebagai pemenang..


kira macam memenuhi WIHLIST 2011 saya la nie!!

Nilah gambar saya photoshoot pregnancy tahun lepas, kalau menang, dapatla plak berphotoshoot ngan baby yang dah keluar dari perot tu.. Semestinya lebih indah dan bermakna... Pehtu leh la saya bt album journey of my bundle of joy.. Memang dah plan nak buat story book pasal Ar-Rayyan anak sulung saya tu, leh la nanti saya selitkan gambar yang dimabil bersama FM nanti..

  • Sebab berikutnye...
Nak simpan hasil fotogedik bersama famili yg disnap oleh FM sepanjang hari tu sebagai khazanah kenangan berharga untuk tatapan anak cucu cicit nanti.. Baru lah kene ngan tagline contest "A moment to be remember"

  • Dan yang terakhir....
Saya suka hasil kerja FM yang saya dah tengok, telek, belek, kelepet sume... Angle shoot, pencahayaan, memang perfect bagi saya.. Walaupun saya amatur je tapi boleh la menilai seni fotog tu kan hehehe.. Ini bukan pujian tok menang ye...

Bagi saya dalam menghasilkan gambar yg terbaik.. Bukan bergantung pada betapa mahai nye gadget kamera yang digunakan tetapi bergantung kepada "man behind the camera" Betol tak???

Sila setuju...

Ini adalah pujian yang ikhlas, bukan bodek or kipas mengipas...

You have a great creativity thinking FM... Good Luck on your journey

Pasal tema plak..... TEMA PILIHAN HATI SAYA...

Famili outdoor fotoshoot yang santai2... Ala2 cam berpiknic gitu.... takmo la yg formal...
Nak lagi kalau dapat gambar candid moment, lagi meaningful gamba tu... Oooooooo bestnye kalau saya menang....


Kenapa ianya menjadik pilihan hati idaman kalbu???

Sebab saya belum pernah ada gambar bertiga lagi... Mungkin kalau menang, inilah peluang kami...

Contoh2 shoot yang saya teringinnnnn sekali cam bawah nie.... Saya pinjam gambar dari Little Precious Photography..

Gambar ala2 bersantai di taman....


Sweet kan??? Hehehe harap FM dapat tunaikan wishlist saya yang satu nie..

Yang ni best jugak, very meaningful gambar nie.. Inilah yang saya katakan capture the moment... Hubby and wifey berpegangan tangan, sambil anak didukung...
Gamba diambil dari belakang, sangat momento la!



Gambar candid seperti ini pun menjadik idaman kalbu saya...


Cukup la tu bagi SEBAB2.. Hehehe...

2 comments:

eintan nurfuzie said...

http://nurfuzie.blogspot.com/2011/05/chaiyok-cik-en-pencarian-cik-en-dan.html
jom join contest ni plak
gd luck for this contest

cikmima said...

thnks join GA nie