Ini adalah belog contest saya.. My personal belog as below.. Sila lah klik..

Masyimalo Heart

Tuesday, February 8, 2011

Comelnya berbaju kurung

Nak join, leh klik banner

SYARAT-SYARAT

1) Entri contest "Comelnye Berbaju Kurung" (DONE!)

2) Link entri dengan blog (DONE!)

3) Sebab kenapa korang rasa perempuan pakai baju kurung itu comel

Di bawah ni adalah sebab2nye~~~~~ (Klik tok besarkan image)

4) Letak gambar comel korang tuuu...=)


Comel tak shaye? Baju kurung ni mudah digayakan... sesuai dengan macam2 eksesories, tudung, henbeg, kasut...

Boleh dipakai ke mana, dinner, gi keje, gi kenduri, gi interbiu... Ha tak caya cer tengok Anna Rafali tu, nyanyi pakai gitar on stage pakai baju kurung lagik.. Nampak cute kan? Siap menang juara lagu lagik



Baju kurung ni leh gak buat tok pakai masa majlis nikah/sanding.. Yang penting kene pandai pilih fabrik dan design.. Kompem meletopssss...



Ni la gamba paling ayu skali.. Dah la warna pink... duduk pun ala2 wanita ayu gitu.. Kuikuikui..

5) Pendapat tentang baju kurung

Baju kurung ni memang sangat mudah dipakai, tidak ketinggalan zaman, nampak sopan takde la nampak lemak terjojol sana sini or nampak betis ke punggok ke bila angkat tangan..

Dan yang paling penting ia baju kebangsaaan kiter, kite kene la berbangga bila pakai.. Takkan nak suh kaum lain plak yg pakai baju kurung, kalau kaum lain boleh berbanggan dengan baju kebangsaan deme, kiter haruslah sama jugakkan...



6) Jadi follower blog ni ( DONE!)

7) Tag 5 orang rakan anda
-Dorin
-Deena
-Take
-Deqlis
-Qaseh Johanna